زمان انتشار: 12 آبان 1398
آخرین بهروزرسانی: یکشنبه, 12 آبان,1398
بازدید: 1087
نتایج طرح آمارگیری از کارگاه های بازرگانی وخدمات -1396(طرح جامع بازرگانی وخدمات)
طرح جامع آمارگیري از كارگاههاي بازرگاني و خدمات در سطح کشور در سال 1397 به اجرا درآمده كه شامل 31 كد طبقهبندي فعاليتهاي اقتصادي ايران (ISIC Rev.4) ميباشد .
نتایج طرح در سال 1396 نشان میدهد:
در سال 1396، حدود 81 درصد از كاركنان بخش بازرگاني و خدمات را كاركنان مرد و 19 درصد را كاركنان زن تشكيل دادهاند. كارگاههاي با فعاليتهاي مربوط به سلامت انسان، داراي 60 درصد كاركن زن و بيشترين سهم در بين فعاليتهاي بخش بازرگاني و خدمات بوده است و كارگاههاي داراي فعاليت تعمير وسايل نقليه موتوري با 1 درصد، كمترين سهم را در سهم زنان شاغل داراست.
33 درصد از كاركنان كارگاههاي بازرگاني و خدمات را كاركنان با تحصيلات بالاتر از ديپلم، 34 درصد كاركنان ديپلم و 33 درصد نيز داراي مدرك تحصيلي زير ديپلم تشكيل ميدهند.
حدود 42 درصد از ارزش افزوده كارگاههاي بازرگاني و خدمات مورد بررسي مربوط به فعاليت خردهفروشي (بجز وسايل نقليه موتوري و موتورسيكلت) است.
بهرهوري كاركنان اين كارگاهها در سال 1396 به ازاي هر كاركن معادل 282 ميليون ريال بودهاست. همچنين بهرهوري كاركنان به ازاي هر ساعت بيش از 118 هزار ريال بوده است. بر اساس نتايج به طور متوسط هر كاركن 49 ساعت در هفته به فعاليت مشغول بوده است.
نتايج طرح نشان ميدهد كه ضريب نفوذ رايانه در اين كارگاهها 26 درصد ميباشد كه كارگاههاي با فعالیتهای جنبی خدمات مالی و فعالیتهای بیمه و فعاليتهاي صرافي و كارگزاري با ضريب نفوذ 100 درصد داراي بالاترين نسبت از اين حيث در كارگاههاي مورد بررسي است. 20 درصد از كاركنان كارگاههاي مورد بررسي نيز از اينترنت براي فعاليتهاي خود در داخل يا خارج از كارگاه استفاده نمودهاند.
11 درصد از مديران كارگاههاي مورد بررسي را زنان تشكيل دادهاند كه فعاليتهاي آموزش با 50 درصد بيشترين سهم را از اين حيث دارا ميباشد.
83 درصد از كارگاههاي بازرگاني و خدمات از ابزارهاي الكترونيكي براي پرداخت و دريافت خود بهره بردهاند كه فعاليتهاي جنبي خدمات مالي و فعاليتهاي بيمه با 98 درصد بالاترين ميزان استفاده را در اين زمينه دارا بودهاند. همچنين 98 درصد از كارگاهها از دستگاه كارتخوان براي پرداخت و دريافت استفاده كردهاند.اطلاعات بیش تر از طریق فایل پیوست قابل دستیابی است.