برگزاری دومین جلسه هماندیشی در زمینه سرشماری عمومی نفوس و مسکن ثبتی مبنا 1405
دکتر گودرزی: دادههای ثبتی اتباع برای سرشماری ثبتی مبنا، به طور آزمایشی برای اولین بار در نوروز 1404 ، در خراسان رضوی جمعآوری خواهد شد.
دومین جلسه کارگروه ارکان نظام آماری در راستای همفکری و هماندیشی و بهمنظور همکاریهای مشترک برای کارآمدی ساختار نظام آماری و همچنین اجرای سرشماری عمومی نفوس و مسکن ثبتی مبنا 1405، با حضور دکتر غلامرضا گودرزی، رئیس مرکز آمار ایران، جمعی از معاونان و مدیران این مرکز، آقای آقا محمدی، رئیس کارگروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری و نمایندگانی از معاونت نظارت و بازرسی دفتر مقام معظم رهبری، مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، معاونت سياستگذاري و راهبري توسعه ملي و منطقهاي سازمان برنامه و بودجه کشور، بانک مرکزی و مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه، روز سهشنبه 21 اسفند ماه در مرکز آمار ایران برگزار شد.
دکتر گودرزی در این جلسه اظهار داشت: نیاز سنجی و تعیین اقلام نهایی که گام اول اجرای سرشماری عمومی نفوس و مسکن 1405، است انجام شده است. وی افزود: دادههای ثبتی اتباع برای سرشماری ثبتی مبنا به طور آزمایشی برای اولین بار در نوروز 1404 ، در خراسان رضوی جمعآوری خواهد شد.
در ادامه این جلسه خانم پور رضا، مدیر کل دفتر جمعیت نیروی کار و اقتصاد خانوار، با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر ضرورت تمرکز دستگاههای ارائه دهنده آمار در یک نهاد معتبر، مطلبی را با عنوان"سرشماری ثبتی مبنا و الگوی پیادهسازی حکمرانی داده مبنا در ایران به عنوان محصول استراتژیک مرکز آمار ایران" ارائه داد و به مهمترین یافتههای سرشماری نفوس و مسکن برای برنامهریزی در زمینههای اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و سیاستگذاری اشاره کرد.
وی گفت: پراکندگی جمعیت، بافتهای فرسوده مناطق کم برخوردار، تعداد جمعیت خانوار و سرپرستان خانوار، ساختار سنی جمعیت، تحصیلات، دین و تابعیت، ویژگیهای مسکن، جابجایی و مهاجرت، اشتغال و بیکاری و توزیع نیروی کار، از جمله مهمترین یافتههای سرشماری نفوس و مسکن هستند که میتوان از آنها در زمینه برنامهریزیهای اجتماعی استفاده کرد. پوررضا افزود: از نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن، برای سیاستگذاری در زمینههای مختلف از جمله ازدواج و طلاق جوانان، آموزش و برنامهریزی، مراکز خدمات عمومی و همچنین حمل و نقل عمومی استفاده میشود.
وی همچنین توزیع عادلانه بودجه و امکانات، محرومیتزدایی و رفع فقر، بهبود معیشت، اشتغالزایی مناطق و رشد و توسعه مناطق بر اساس نقشه آمایش سرزمین را از جمله زمینههای اقتصادی ذکر کرد که در برنامهریزی آنها از نتایج سرشماری استفاده میشود. پوررضا افزود: یافتههای سرشماری عمومی نفوس و مسکن، دادههای مهمی را برای برنامهریزی در زمینههای سیاسی از جمله بازنگری حوزههای انتخاباتی، تراکم جمعیت در مناطق مرزی و شناسایی کانونهای مهم کشور، از منظر فرصتها ارائه میدهد.
گفتنی است در ادامه این جلسه، نمایندگان دستگاهها و نهادهای مدعو، نقطه نظرات خود را درمورد نکات ارائه شده در جلسه بیان کردند.