تاریخ انتشار: 22 تیر 1401
بازدید: 36
دسته‌بندی: تحلیل و یادداشت
روند نرخ تورم و شاخص قیمت در رشته فعالیت ‌خدماتی مربوط به تأمین جا و غذا (هتل و رستوران)

روند نرخ تورم و شاخص قیمت در رشته فعالیت ‌خدماتی مربوط به تأمین جا و غذا (هتل و رستوران)

این گزارش توسط معصومه افشاری، کارشناس دفتر شاخص قیمت‌ها و رضا هادی‌زاده، رئیس گروه دفتر شاخص قیمت‌های مرکز آمار ایران تهیه شده است.

مقدمه

در چند دهه اخیر قلمرو فعالیت‌های بخش خدمات در عرصه اقتصاد جهان با تحولاتی روبرو شده و همراه با آن تعابیری همچون «اقتصاد خدمات محور»، «خدمات کسب و کار»، «خدمات اطلاعات»، «خدمات برتر»، «صنعتی شدن خدمات» و غیره توسط بسیاری از تحلیل‌گران مورد استفاده قرار گرفته است. امروزه اغلب کشورهای جهان به ویژه کشورهای درحال توسعه، برای بدست آوردن رشد اقتصادی، اشتغال و در نهایت رفاه اقتصادی، منابع ملی خود را به حراج نمی‌گذارند و چنانچه کالاهای صنعتی با کیفیت بالا را نمی‌توانند تولید و یا صادر کنند، راه حل سومی بکار گرفته‌اند که روی آوردن به بخش خدمات است. در حال حاضر با روند رو به رشد زیربخش‌های جدید و گسترش زیربخش‌های موجود در بخش خدمات، همراه با افزایش درآمد سرانه، رشد شهرنشینی و نیاز بخش‌های دیگر مانند صنعت به خدمات، این بخش ارزش افزوده و سهم اشتغال بالایی را به خود اختصاص داده است. یکی از زیربخش‌های مهم خدمات، رشته فعالیت هتل و رستوران و گردشگری است.

نرخ تورم و شاخص قیمت به عنوان یکی از متغیرهای اقتصادی علامت‌دهنده به فعالان اقتصادی است. رشته فعالیت‌ خدماتی مربوط به تأمین جا و غذا (هتل و رستوران) یکی از زیربخش‌های مهم خدمات است. بررسی شاخص قیمت و نرخ تورم این بخش می‌تواند راهنمای عمل خوبی برای سیاستگذاران و سرمایه‌گذاران در زمینه‌های مختلف از جمله نظارت و کنترل قیمت و همچنین سرمایه‌گذاری باشد.

این گزارش به بررسی روند نرخ تورم و شاخص قیمت رشته فعالیت خدماتی مربوط به تأمین جا و غذا (هتل و رستوران) طی سال‌های ١٣٩٠ تا ١٤٠٠ می‌پردازد. در پایان نیز، اثر کرونا بر نرخ تورمِ بخش مذکور نیز آورده شده است.

برای مشاهده متن کامل گزارش به فایل پیوست مراجعه کنید.
اشتراک گذاری
تصاویر
فایل های پیوستی
ثبت امتیاز
امتیاز: Article Rating

جستجوی مطلب

گروه اخبار

Skip Navigation Links.

آرشیو زمانی

Skip Navigation Links.