تولید گوشت طیور در كشتارگاههای كشور در سال ١٤٠١
مرغ با وزن ٢٬٠٩٠ هزار تن، ٩٧٫٥ درصد از کل وزن قابل مصرف طیور عرضهشده را به خود اختصاص داده است. استان گلستان با ١١٧ میلیون قطعه بهوزن ٢٣٢ هزار تن بیشترین تعداد و وزن مرغ را به خود اختصاص داده است.
روندِ رو به رشدِ جمعیت در دنیا نیاز به مواد غذایی، بهویژه مواد پروتئینی را بیش از پیش افزایش داده است. در این راستا طی سالهای اخیر، مصرف گوشت طیور بهعنوان یک منبع پروتئینی، رشد قابل ملاحظهای داشته است.
با توجه به اهمیت گوشت طیور، طرح آمارگیری کشتار طیور کشتارگاههای کشور از دی ماه ١٣٩٩ توسط مرکز آمار ایران با همکاری سازمان مدیریت و برنامهریزی استانها و سازمان دامپزشکی کشور به مرحله اجرا درآمد که نتایج آن تا پاییز سال ١٤٠٠ بهصورت فصلی و پس از آن به صورت ماهانه منتشر شد.
نگاهی به نتایج حاصل از اجرای این طرح در سال ١٤٠١ نشان میدهد:
- تعداد کلّ طیور زنده وارد شده به کشتارگاهها ١٬١٢٣ میلیون قطعه بهوزن ٢٬٧٩٤ هزار تن بوده، که از این تعداد، ١٬١١٣ میلیون قطعه لاشه قابل مصرف بهوزن ٢٬١٤٣ هزار تن عرضه شده است.
- مرغ با وزن ٢٬٠٩٠ هزار تن، ٩٧٫٥ درصد از کل وزن قابل مصرف طیور عرضهشده را به خود اختصاص داده است. استان گلستان با ١١٧ میلیون قطعه بهوزن ٢٣٢ هزار تن بیشترین تعداد و وزن مرغ را به خود اختصاص داده است.
- سایر انواع طیور که عمدتاً شامل بوقلمون، بلدرچین، شترمرغ و مرغ تخمگذار میباشند با ٥٣ هزار تن، ٢٫٥ درصد از کل وزن قابل مصرف طیور عرضهشده را به خود اختصاص دادهاند.
- استانهای دارای بیشترین تعداد و وزن سایر انواع طیور به شرح ذیل میباشند:
- استان اصفهان با ٨٠٣ هزار قطعه بوقلمون بهوزن ٧٬٦٠٨ تن؛
- استان یزد با ٢٬٩٨٨ هزار قطعه بلدرچین بهوزن ٦٤٩ تن؛
- استان اصفهان با ١٧ هزار قطعه شترمرغ بهوزن ٧٢٦ تن؛
- استان البرز با ٥٬٩٨٦ هزار قطعه سایر انواع طیور (مرغ تخمگذار، مرغ مادر و کبک) بهوزن ٩٬٠٧٧ تن.