تاریخ انتشار: 01 بهمن 1391
بازدید: 1160
دسته‌بندی:

نشریه نتایج سرشماری از واحدهای پرورش قارچ خوراکی کشور سال 1391 در شمار 200 نسخه وبه قیمت 20000 ریال در آبان ماه1391 منتشر شد

بر اساس نتایج حاصل از این طرح، در سال 1391، 1033 واحد پرورش قارچ خوراكی در سطح كشور وجود داشته است كه 704 واحد قارچ دكمه‌ای، 279 واحد قارچ صدفی و 50 واحد نیز در زمینه پرورش هر دو نوع قارچ فعالیت داشته‌اند.

مقایسه تعداد واحدهای پرورش قارچ خوراكی نسبت به سال 1385 حاکی از افزایش 93 درصدی است.

در سال 1390 از 1033 واحد پرورش قارچ خوراكی، 613 واحد فعال و 420 واحد غیر فعال بوده‌اند. در سال1391، تعداد واحدهای فعال 573 واحد و تعداد واحدهای غیر فعال 460 واحد بوده است.

تعداد سالن‌های تولید واحدهای پرورش قارچ خوراكی در سال 1391، 4536 سالن بوده كه این سالن‌ها مساحتی بالغ بر 754877 متر مربع را به خود اختصاص داده‌اند.

در سال 1390، واحدهای پرورش قارچ خوراكی 5901 نفر كاركن داشته‌اند كه از این تعداد 4678 نفر آن‌ها شاغلان با مزد و حقوق بوده‌اند. از مجموع شاغلان با مزد و حقوق، 3437 نفر مرد و 1241 نفر زن بوده است. تعداد شاغلان بدون مزد و حقوق 1223 نفر بوده كه 749 نفر مرد و 474 نفر زن بوده است.

مقایسه تعداد شاغلان در سال 1390 نسبت به تعداد شاغلان در سال 1384، افزایش 87 درصدی را نشان می‌دهد. شاغلان با مزد و حقوق واحدهای پرورش قارچ خوراكی در سال 1390 حدود 278 میلیارد ریال به‌عنوان مزد و حقوق و سایر پرداختی‌ها دریافت كرده‌اند.

واحدهای پرورش قارچ خوراكی طی سال 1390 حدود 57933 تن قارچ تولید كرده‌اند كه از این مقدار 20169 تن قارچ دكمه‌ای بسته‌بندی شده، 37381 تن قارچ دكمه‌ای فله‌ای، 165 تن قارچ صدفی بسته‌بندی شده و 217 تن قارچ صدفی فله‌ای به بازار عرضه شده است.

از مجموع میزان تولیدات قارچ خوراکی در سال 1390، سهم قارچ صدفی (سنتی) فقط یك درصد بوده است و این امر نشان‌دهنده این مطلب است كه بیش‌ترین میزان تولید مربوط به واحدهای پرورش قارچ دكمه‌ای (صنعتی) است. شایان ذكر است كه سهم قارچ صدفی تولید شده در سال 1384، 4 درصد بوده است. بررسی دو مؤلفه تعداد و میزان تولید واحدهای پرورش قارچ خوراكی سنتی (قارچ صدفی) طی سال‌های 1385 و 1390 نشان‌دهنده كاهش واحدهای پرورش قارچ خوراكی سنتی و افزایش واحدهای پرورش قارچ صنعتی است

                مقدار ضایعات بعد از تولید واحدهای پرورش قارچ خوراكی 983 تن بوده كه 7/1 درصد كل تولیدات را شامل می‌شود. استان‌های تهران، البرز و قزوین از لحاظ مقدار تولید به ترتیب رتبه‌های اول تا سوم را در سطح كشور به خود اختصاص داده‌اند.

اشتراک گذاری
ثبت امتیاز
امتیاز: Article Rating

جستجوی مطلب

گروه اخبار

Skip Navigation Links.

آرشیو زمانی

Skip Navigation Links.