سرشماری عمومی کشاورزی 1403

سرشماری عمومی کشاورزی چیست؟
سرشماری کشاورزی، گردآوری اطلاعات فعالیت های مختلف کشاورزی شامل "پرورش محصولات سالانه نظیر گندم، جو، شلتوک، ذرت و ..."، "پرورش محصولات دائمی نظیر پرتقال، سیب، خرما، انگور و ..."، "پرورش گاو و گوساله، گوسفند و بره، بز و بزغاله، گاومیش و بچه گاومیش و شتر و بچه شتر"، "کشت محصولات گلخانه ای"، "پرورش آبزیان خوراکی شامل ماهیان گرمابی و سردابی و میگو"، "پرورش طیور"، "پرورش کرم ابریشم" و "پرورش زنبور  عسل" از بهره برداران کشاورزی است. بر اساس آخرین سرشماری که در سال 1393 اجرا شده، بیش از 4 میلیون بهره بردار کشاورزی در کشور وجود دارد که 90 درصد از بهره برداری های کشاورزی متعلق به آنها، در مناطق روستایی واقع شده است.

سابقه اجرای سرشماری عمومی کشاورزی:
در ایران تا کنون 5 سرشماری در سالهای 1352 ،1367 ،1372 ،1382 با استفاده از ابزار کاغذی و سال 1393 با استفاده از ابزار الکترونیکی "تبلت" اجرا و نتایج آن در سطح معرفی سرشماري عمومی كشاورزی 1403 کوچکترین واحد جغرافیایی ( شهر و آبادی) منتشر شده است. مقایسه سرشماری های کشاورزی در کشورها نشان می دهد که کشور ایران به لحاظ تعداد سرشماری در منطقه آسیا با 5 سرشماری جزو کشورهای پیشرو است.

اهمیت اجرای سرشماری عمومی کشاورزی:
سرشماری عمومی کشاورزی اطلاعات مهمی را از فعالیت های کشاورزی کشور در سطح کوچکترین واحد جغرافیایی ارائه می دهد که تنها با اجرای سرشماری قابل حصول است. با توجه به  فاصله گرفتن از آخرین سرشماری و تحولات سریع بخش کشاورزی، اجرای سرشماری در سال 1403 ضرورتی اجتناب ناپذیر است. برخی از دلایل دیگری که اجرای سرشماری در سال 1403 را  دو چندان می کند، به قرار زیر است:

  •  مطابق ماده 3 قانون مرکز آمار ایران و ماده 10 قانون احکام دائمی برنامه توسعه کشور (بهمن 1395 )به منظور حفظ سری زمانی آمارهای بخش کشاورزی و بهنگام سازی بهره برداران کشاورزی، سرشماری یاد شده باید در پاییز سال 1403 اجرا شود.
  •  مطابق توصیه سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد (FAO) سرشماری کشاورزی می بایست در بازه های زمانی حداکثر ده ساله انجام شود. در برخی از کشورها مانند آمریکا، ژاپن، چین و کانادا، سرشماری کشاورزی هر 5 سال یکبار انجام می شود.
  • سرشماری عمومی کشاورزی به عنوان دومین طرح آماری بزرگ کشور و مهمترین  فعالیت آماری بخش کشاورزی است.
  • اطلاعات حاصل از این سرشماری، تأمین کننده نیازهای چارچوبی و آمار پایه این بخش در سطح کوچکترین واحد جغرافیایی مورد نیاز مرکز آمار ایران، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان های متولی تنظیم بازار، برنامه ریزان، پژوهشگران و ... می باشد.
  •  برای برنامه ریزی صحیح در بخش کشاورزی، نیاز به اطلاعات دقیق و بهنگام در سطح آبادی ها و شهرها است که فقط از سرشماری به دست خواهد آمد.
  •  طرح های آمارگیری نمونه ای کشاورزی به ویژه طرح های خانواری و مقیاس بزرگ مانند آمارگیری های باغداری، زراعت، دامداری و طرح های ویژه حسابهای اقتصادی) مانند جدول داده ستانده) با استفاده از چارچوب سرشماری اجرا می شود. نتایج طرح های یادشده نشان می دهد تغییرات چارچوب سرشماری عمومی کشاورزی 1393 موجب افزایش خطای نمونه ای در طرح های مذکور در سالهای اخیر شده است.
  •  اجرای نامنظم سرشماری موجب به هم خوردن سری زمانی مطالعات خواهد شد و پیش بینی های مبتنی بر سری زمانی را با خطا مواجه خواهد نمود.

اهداف سرشماری:

1 ) تهیه چارچوب آماری برای آمارگیری های نمونه ای
2 ) تولید اطلاعات ساختاری در سطوح جغرافیایی کوچک با قابلیت ارائه در طبقه بندی های چند بعدی
3 ) فراهم کردن سرجمع ها و اطلاعات کلی برای سنجش برآوردهای بین سرشماریها معرفی سرشماري عمومی كشاورزي 1403
 

 

طبق ماده 7  وظایف و اختیارات مرکز آمار ایران :  (قانون محرمانگی)

هر شخص ساکن ایران همچنین اتباع ایرانی مقیم خارج از کشور مکلفند به پرسش های مربوط به کلیه سرشماری ها و آمارگیری ها که توسط مرکز آمار ایران انجام  می‌شود، پاسخ صحیح دهند. آمار و اطلاعاتی که ضمن آمارگیری های مختلف از افراد و مؤسسات جمع‌آوری می‌شود، محرمانه خواهد بود و جز در تهیه آمارهای کلی و عمومی نباید مورد استفاده قرار گیرد. استفاده و مطالبه و استناد به اطلاعات جمع‌آوری شده از افراد و مؤسسات به هیچ وجه در مراجع قضائی، اداری و مالیاتی و نظایر آن مجاز نخواهد بود.

اهم اقدامات انجام شده برای اجرای سرشماری عمومی کشاورزی ۱۴۰۳

  •   مطالعه و آسیب شناسی سرشماریهای گذشته
  •  بررسی سرشماری های کشاورزی در کشورهای منتخب
  •  تصویب اجرای سرشماری عمومی کشاورزی 1403 در شورای عالی آمار
  •  اجرای مرحله اول طرح بهنگام سازی و یکپارچه سازی واحدهای کارگاهی ده فعالیت مهم بخش کشاورزی تا سطح کوچکترین واحد جغرافیایی) بهره برداریهای کشاورزی در ایران شامل واحدهای خانواری و کارگاهی است. واحدهای کارگاهی به لحاظ تعداد اندک هستند،اما سهم زیادی از تولیدات محصولات کشاورزی را به خود اختصاص داده اند.
  •  استفاده از منابع اطلاع اداری و ثبتی به منظور تهیه فهرست بهره برداران کشاورزی شهرها و آبادیهای بزرگ (در حدود 18 میلیون خانوار کشور در این شهرها و آبادی ها سکونت دارند).
  • استفاده از این روش، علاوه بر افزایش دقت، موجب صرفه جویی قابل ملاحظه ای در هزینه های سرشماری شده است.
  •  نیازسنجی اقلام آماری (از وزارت جهاد کشاورزی و سازمان مدیریت و برنامه ریزی استانها)، بررسی و نهایی سازی اقلام
  • طراحی فرم های سرشماري به دو شیوه کاغذي و الکترونیکی (ویژه تبلت)
  •  تهیه و تدوین راهنماي مأمور، بازبینی، دستورالعمل های کنترل، اصلاح و استخراج و تجمیع داده ها
  • مطالعه تکمیلی به منظور کاهش اقلام آماری از 700 قلم به 280 قلم و بررسی امکان استفاده از گوشی تلفن همراه شخصی به عنوان ابزار گردآوری داده ها
  •  طراحی نسخه آفلاین و آنلاین نرم افزار گردآوری داده ها
  •  مطالعه پوشش اینترنت تلفن همراه (همراه اول و ایرانسل) در آبادی های کشور .(بررسی ها نشان داد که فقط 30 درصد از آبادی های کشور تحت پوشش تلفن همراه قرار دارند).
  •  تهیه طرح آموزش سرشماری با اولویت آموزش یکسان رده های اجرایی
  •  تهیه طرح نظارت، بازشماری و تبلیغات سرشماری
  •  بهنگام سازی نقشه های آماری و حوزه بندی

تعاریف و مفاهیم فعالیت‌هاي کشاورزی: در اين سرشماري فعاليت‌هاي كشاورزی مورد نظر عبارتند از:  زراعت، باغداری، پرورش دام (سبک و سنگین)، کشت گلخانه‌ای، پرورش آبزیان خوراکی (ماهی و میگو)، پرورش زنبور عسل، پرورش کرم ابریشم و پرورش طیور به‌روش سنتی.

 

-  زراعت: در این سرشماری، منظور از زراعت، کشت و کار گیاهان سالانه در فضای باز یا زیر پوشش موقت، روی زمین زراعی، یا بین درختان باغ است. گیاهان سالانه معمولاً ساقه علفی دارند و پس از برداشت محصول، بوته آن‌ها از بین می‌رود یا این‌که قسمت‌های زیرزمینی گیاه (ریشه، پیاز و نظایر آن) برای سال بعد در زمین باقی می‌ماند. به‌عنوان مثال کشت گندم، چغندر قند، یونجه، پنبه، پیاز، زعفران، سبزیجات، حبوبات و گلایل، زراعت محسوب می‌شود.

 

-    باغداری: در این سرشماری، منظور از فعالیت باغداری، کشت و کار گیاهان دائمی است. احداث و نگهداری باغ میوه، باغ گل محمدی و قلمستان و خزانه این گونه محصولات در زمین و نیز زیر پوشش موقت (مانند پلاستیک) فعالیت باغداری محسوب می‌شود ولی پرورش این نوع گیاهان در داخل گلدان و سایر ظروف در این فعالیت منظور نمی‌شود. گیاهان دائمی گیاهانی هستند که غالباً تنه یا ساقه چوبی دارند و پس از برداشت محصول، تمام یا قسمتی از گیاه در زمین باقی می‌ماند و مجدداً در سال‌های بعد محصول می‌دهد. انواع درختان مثمر مانند پرتقال، هلو، انگور، بوته چای و گل محمدی و انواع درختان غیر مثمر مانند تبریزی و سپیدار، گیاهان دائمی محسوب می‌شوند.

 

-    پرورش دام: در این سرشماری، منظور از پرورش دام، پرورش گوسفند و بره، بز و بزغاله، گاو و گوساله، گاومیش و بچه ‌گاومیش و شتر و بچه شتر است. به گوسفند و بره و بز و بزغاله، "دام سبک" و به گاو و گوساله، گاومیش و بچه گاومیش و شتر و بچه شتر "دام سنگین" گفته می‌شود.

 

   کشت گلخانه‌ای: در این سرشماری، منظور از کشت گلخانه‌ای، کشت انواع گیاهان سالانه یا دائمی است که در گلخانه‌ها انجام می‌شود. کشت گیاهان زیر پوشش موقت مانند کشت زیر پلاستیک، کشت گلخانه‌ای محسوب نمی‌شود. منظور از گلخانه، سازه‌ای است که با پایه‌های ثابت و سقف شیشه‌ای یا پوشش پلاستیکی برای تولید محصولات سالانه یا دائمی در محیط تحت کنترل از نظر حرارت، رطوبت، نور، تهویه و غیره ایجاد می‌شود.

 

-    پرورش ماهی و میگو: در این سرشماری، منظور از پرورش ماهی و میگو، فعالیتی است که محصول تولیدی آن "ماهی" و/ یا "میگو" خوراکی باشد.

 

-    پرورش زنبور عسل: در اين سرشماری نگهداري انواع كندوي فعال (داراي جمعيت) از نوع جديد يا قديم، زنبورداري يا پرورش زنبور عسل به‌حساب مي‌آيد.

 

-    رورش كرم ابريشم: در اين سرشماری ‌نگهداري كرم ابريشم به‌منظور توليد پيله، پرورش كرم ابريشم يا نوغانداری ناميده مي‌شود.

 

  -    پرورش طیور به‌روش سنتی: در این سرشماری، منظور پرورش انواع مرغ و خروس، اردک، غاز و بوقلمون، و جوجه‌های آن‌ها است که معمولاً به‌صورت محدود و  در   محل سکونت خانوار انجام می‌شود.

 

خانوار معمولی: خانوار معمولی از چند نفر تشکیل می‌شود که با هم در یک اقامتگاه زندگی می‌‌کنند، با یکدیگر هم‌خرج هستند و معمولاً با هم غذا می‌خورند. بنابراین، ‌لازم نیست که اعضای یک خانوار معمولی حتماً با یکدیگر رابطه خویشاوندی داشته باشند. به عبارت دیگر خانوار معمولی لزوماً با خانواده یکی نیست. فردی که به تنهایی زندگی می‌کند نیز خانوار معمولی تلقی می‌شود.

 

    بهره‌برداری کشاورزی، بهره‌بردار و انواع آنها

 

 


-    بهره‌برداری كشاورزی: كليه فعاليت‌هاي كشاورزي كه تحت مديريت واحدي قرار دارد، يك واحد توليدي كشاورزي است كه آن را بهره‌برداري كشاورزي مي‌ناميم. اين مديريت توسط اعضاي يك يا چند خانوار (اشخاص حقيقي) يا توسط يك شركت رسمي يا مؤسسه عمومي (اشخاص حقوقي) اعمال مي‌شود. در اين سرشماري، اگر فعاليت‌هاي يك واحد توليدي كشاورزي در محدوده چند آبادي يا شهر انجام شود، هر مجموعه واقع در محدوده يك آبادي يا شهر، يك بهره‌برداري كشاورزي تلقي مي‌شود.

 

-    بهره‌برداركشاورزی: شخصي است حقيقي يا حقوقي كه به تنهايي يا با مشاركت ديگران، مديريت امور بهره‌برداري كشاورزي و مسئوليت فني و اقتصادي آن را به عهده داشته و مستقيماً در سود و زيان آن سهيم است.

 

 

-    خانوار بهره‌بردار كشاورزی: خانوار بهره‌بردار كشاورزی، خانواري است كه حداقل يكي از اعضاي آن بهره‌بردار كشاورزی باشد.

 

 

كدام بهره‌برداري‌ها را بايد سرشماري كنيد؟
  بهره‌برداري‌هايي كه در يكي از گروه‌هاي زير قرار مي‌گيرند بايد سرشماري شوند:
    -  بهره‌برداری‌هایی که در روز آمارگیری حداقل 400 متر مربع زمین زراعی دارند.
    -  بهره‌برداری‌هایی که در روز آمارگیری حداقل 200 متر مربع باغ و قلمستان دارند.
    -  بهره‌برداری‌هایی که در روز آمارگیری، دام سنگین شامل گاو و گوساله، گاومیش و بچه گاومیش و شتر و بچه شتر پرورش می‌دهند (به هر تعداد).
               -  بهره‌برداری‌هایی که در روز آمارگیری، حداقل 2 رأس دام سبک (گوسفند و بره و بز و بزغاله) پرورش می دهند.
               -  بهره‌برداری‌هایی که در روز آمارگیری گلخانه‌ دارند (به هر وسعت).
               -  بهره‌برداری‌هایی که در طول 365 روز گذشته  دارای فعالیت پرورش ماهی و میگو هستند (به هر وسعت).
               -  بهره‌برداری‌هایی که در روز آمارگیری دارای فعالیت پرورش زنبور عسل – کندوی فعال - هستند (به هر وسعت).
               -  بهره‌برداری‌هایی که در طول 365 روز گذشته دارای فعالیت پرورش کرم‌ ابریشم هستند (به هر وسعت).
               -  بهره‌برداری‌های پرورش‌دهنده طیور به روش سنتی (مرغ، خروس، اردک، غاز، بوقلمون، و جوجه‌های آن‌ها) که در روز آمارگیری حداقل 10 قطعه طیور دارند.

در این ســرشــماري بهره‌برداري‌هایی که داراي شــرایط مورد نظر حداقل در یکی از گروه‌هاي فوق بوده‌اند به عنوان بهره‌بردار کشاورزي شناسایی شده‌اند و اطلاعات سایر فعالیت‌هاي آنها، حتی اگر زیر حد نصاب‌هاي تعیین شده باشد، مورد پرسش قرار گرفته و نتیجه در پرسشنامه‌هاي مربوط ثبت شده است.

بهره‌برداري اختصاصی و شریکی

    اختصاصی: نوعي بهره‌برداري كشاورزي است كه توسط اعضاي يك خانوار يا توسط يك نفر بهره‌بردار به تنهايي اداره مي‌شود. در تشخيص بهره‌برداري اختصاصي، مالكيت مورد نظر نيست. اگر دو يا چند بهره‌برداري كشاورزي واقع در يك آبادي يا شهر، توسط اعضاي مختلف يك خانوار اداره شود، استثنائاً مجموعه آن‌ها يك بهره‌برداري اختصاصي تلقي مي‌شود.

 

 شريكی: نوعي بهره‌برداري كشاورزي است كه توسط دو يا چند بهره‌بردار كه عضو يك خانوار نيستند، به‌طور مشترك اداره مي‌شود و فاقد شخصيت حقوقي است.
بهره‌برداري با زمین و بی‌زمین

  اگر بهره‌برداری داراي فعالیت زراعت یا باغداري داراي زمین کشـــاورزي، غیر گلخانه باشـــد بهره‌برداري با زمین و در غیر این صورت بهره‌برداري بی زمین محسوب می‌شود؛ بهره‌برداری های بی‌زمین مانند بهره‌برداري‌هایی که فقط داراي فعالیت دامداري یا کشت گلخانه‌اي هستند.

 

انواع بهره‌بردار
در این سرشماري براي دستیابی به بهره‌برداري‌هاي کشاورزي، ابتدا فهرست بهره‌برداران کشاورزي در هر آبادي یا شهر تهیه شده و به این لحاظ 4 نوع بهره‌بردار تعریف و تشخیص داده شده است:

 

   خانوار معمولی ساکن
خانوارهاي بهره‌بردار کشاورزي که در محدوده آبادي یا شهر محل سکونت خود داراي بهره‌برداري کشاورزي اختصاصی بوده و یا در مدیریت یک یا چند بهره‌برداري شــریکی با ســایر خانوارها مشــارکت داشــته‌اند، در این گروه قرار گرفته‌اند. این بهره‌برداران از طریق مراجعه به مکان محل سکونت در زمان سرشماري، شناسایی و فهرست می‌شوند.

 

-    بهره‌بردار غیر ساکن
اشخاص حقیقی که محل سکونت آنها شهر یا آبادي غیر از شهر یا آبادي محل وقوع بهره‌برداري کشاورزي آنان بوده است، صرف‌نظر از اینکه در شهر یا آبادي محل سکونت خود نیز داراي بهره‌برداري کشاورزي باشند یا نباشند ،بهره‌بردار غیر ساکن نامیده شـده و در این گروه قرار گرفته‌اند. بدیهی اسـت که همین بهره‌برداران اگر در محل سـکونت خود نیز داراي بهره‌برداري کشاورزي باشند، در آنجا در گروه خانوارهاي معمولی ساکن (بهره‌بردار) قرار گرفته‌اند.

 

خانوار معمولی غیر ساکن
بهره‌بردارانی که در زمان اجراي سرشماري با کلیه اعضاي خانوار در حال کوچ بوده‌اند و مأموران سرشماري آنان را در محلی غیر از محدودي آبادي یا شهر محل سکونت، شناسایی کرده و به اعتبار دارا بودن تعدادي دام متحرك، در همانجا سرشماري شده‌اند، در این گروه قرار گرفته‌اند.

 

-    شرکت رسمی/ مؤسسه عمومی
تمامی شرکتهاي رسمی و مؤسسات عمومی (اشخاص حقوقی) داراي بهره‌برداري کشاورزي در این گروه قرار گرفته و در هر آبادي یا شهري که داراي فعالیت کشاورزي بوده‌اند، شناسایی و فهرست می‌شوند.

 

-  اراضی کشاورزی
منظور، زمین‌هاي دایر کشاورزي است که شامل اراضی زراعی و باغ و قلمستان می‌شود.

 

اراضی کشاورزي آبی:
آن قسمت از اراضی کشاورزي است که کشاورزي انجام شده در آن آبیاري می‌شود.

 

اراضی کشاورزي دیم
آن قسمت از اراضی کشاورزي است که کشاورزي انجام شده در آن آبیاري نمی‌شود و آب مورد نیاز براي رشد گیاه از طریق نزولات آسمانی تأمین می‌شود.

 

اراضی زراعی
منظور زمین‌هایی است که به فعالیت زراعت اختصاص یافته است. بنا بر این شامل اراضی بایر و باغ و قلمستان نمی‌شود. زمین‌های زیرکشت گیاهان سالانه و آیش، مجموعاً اراضی زراعی را تشکیل می‌دهند.

 

زیر کشت
آن قسمت از اراضی زراعی است که به منظور برداشت در سال زراعی  1403-1402 در این دوره یا قبل از آن زیر کشت رفته باشد.

 

آیش

منظور آن قسمت از اراضی زراعی است که در تناوب کشت قرار دارد ولی برای برداشت در سال زراعی 1403-1402 زیرکشت نرفته است.

 

باغ و قلمستان
آن بخش از اراضی کشاورزي است که در زمان سرشماري زیر کشت نباتات دائمی به صورت کاشت مجتمع قرار داشته است.

 

باغ
زمینی است در فضای باز که در آن کشت و کار درختان مثمر به صورت مجتمع (کاشت مجتمع) انجام شده باشد. بدیهی است حیاط منازل حاشیه مزارع و... که گاهی اوقات این نوع درختان در آن‌ها به تعداد کم یا به صورت پراکنده کاشته می‌شود، باغ محسوب نمی‌شود. خزانه و نهالستان این نوع گیاهان نیز تحت عنوان باغ منظور می‌شود.

قلمستان
زمینی است در فضای باز که در آن صنوبر، تبریزی سپیدار، کبوده، شالک، پده، اشن، انواع اکالیپتوس و نظایر آن با هدف بهره‌برداری از تنه یا شاخه آن به صورت مجتمع کاشته شده باشد. خزانه و نهالستان این نوع درختان نیز در این‌جا منظور می‌شود.

کاشت مجتمع
در این‌جا منظور نوعی کاشت است که درخت یا درختچه‌ها به صورت منظم و طبق قاعده کاشته شده باشند. کاشتی که در آن گیاهان فوق بدون نظم و قاعده ولی با تراکم کافی کشت شده باشند، به نحوی که بتوان مساحت اختصاص یافته به آن را تعیین کرد نیز کاشت مجتمع محسوب می‌شود. کاشت مجتمع شامل کاشت ساده و کاشت مخلوط است.

کاشت مجتمع ساده (تک محصولی)
نوعی کاشت مجتمع است که در آن فقط یک نوع گیاه دائمی کاشته شده و اصطلاحاً تک‌محصولی باشد. مانند باغی که در آن فقط انگور کاشته شده است. باغی را که به‌منظور بهره‌برداری از یک محصول خاص احداث شده ولی در بین درختان یا در اطراف آن تعداد کمی از سایر انواع درختان کاشته شده باشد، آن باغ را به صورت کاشت ساده (تک‌محصولی) منظور کنید.

کاشت مخلوط (چندمحصولی)
نوعی کاشت مجتمع است که در آن بیش از یک نوع گیاه دائمی به صورت مخلوط کاشته شده است به نحوی که تعیین مساحت هر یک از گیاهان مقدور نیست. مانند باغی که در آن سیب، گلابی و آلو به صورت مخلوط کاشته شده است.

 

کاشت پراکنده
عبارت است از کاشت انواع گیاهان دائمی در زمین‌های بهره‌برداری، حیاط منازل، کنار نهرهای آب و نظایر آن.

 

گیاه دائمی مثمر
منظور درخت یا درختچه‌ای است که کاشت آن به‌منظور برداشت میوه، برگ، گل یا هر نوع محصول دیگری غیر از چوب، انجام می‌گیرد. با این تعریف، بوته چای، توت نوغان، گل محمدی و ... نیز علاوه بر درختان میوه (مانند پرتقال، هلو، انگور) جزو گیاهان دائمی مثمر طبقه‌بندی می‌شوند.

 

گیاه دائمی غیر مثمر
منظور درختی است که محصول اصلی آن چوب است (مانند تبریزی و سپیدار).

 

اقلام آماری: اطلاعات مورد جمع‌آوری از پرسشنامه بهره‌برداری  كشاورزی

  اطلاعات بهره بردار  :
  •  نوع بهره‌برداری: اختصاصی، شریکی یا حقوقی (شرکت رسمی یا مؤسسه عمومی)
             • مشخصات بهره‌بردار: نام، شماره ملي بهره بردار، سن، جنس، میزان سواد و تحصیلات
             •  نشانی و تلفن: آدرس، شماره تلفن ثابت و شماره تلفن همراه
 1-    اراضی كشاورزي   
            •    كاربري اراضی كشاورزی به تفكيك اراضي كشت محصولات سالانه و دائمي

2-    محصولات سالانه (زراعت)
          •    مساحت اراضی زراعی (به تفکیک زیر کشت و آیش / آبی و دیم)
          •    سیستم آبیاری تحت فشار
          •    فهرست گیاهان زراعی و سطح کاشت آن‌ها (به تفکیک آبی و دیم)

3-    محصولات دائمی (باغداری)
        •    مساحت باغ و قلمستان به تفکیک ساده و مخلوط،
        •    سیستم آبیاری تحت فشار
        •    فهرست گیاهان دائمی و تعداد درخت آن‌ها (به تفکیک ساده، مخلوط و پراکنده)

4-    پرورش دام
                •    تعداد انواع دام سبک  (گوسفند و بز) و دام سنگین (گاو، گاومیش و شتر) به تفکیک ماده و نر
                •    عضویت خانوار در جامعه عشایر کوچنده  
 
5-    مساحت گلخانه ها و نوع فعاليت گلخانه اي به تفکیک سالانه و دائمی و زینتی

 

6-    مساحت استخرهای پرورش ماهی و میگو و نوع فعالیت به تفکیک ماهیان سردابی، گرمابی و میگو خوراکی

 

7-    فهرست واحد‌هاي دارای پرورش زنبور عسل و تعداد کندوی فعال

 

8-    فهرست واحد‌هاي دارای پرورش کرم ابریشم و تعداد جعبه تخم نوغان

 

9-    فهرست واحد‌هاي دارای پرورش طيور به روش سنتي و تعداد آنها

 
تاریخ به‌روزرسانی: 07 شهریور 1403