30 شهریور 1402
En | 
 

ازدواج و طلاق:

آمار و اطلاعات ارائه شده دراین قسمت به صورت ثبتی است و توسط سازمان ثبت احوال کشور جمع آوری شده و جهت نشر به مرکزآمارایران ارسال می شود دراین بخش آمارهایی مانند: میزان ازدواج و طلاق ثبت شده درنقاط شهری و روستایی کشور، میزان طلاق ثبت شده و... قابل ارائه است. با ذکر این نکته که درسرشماری های مرکزآمار ایران نیز درمورد وضع زناشویی برحسب سن، جنس و ... اطلاعات به صورت تمام شماری جمع آوری شده و ارا ئه می شود.

  در سال‌ 1297، اداره‌ ثبت‌ احوال‌ كشور به‌ منظور ثبت‌ وقايع‌ چهارگانه‌، تأسيس‌ شد. با ثبت‌ اطلاعات‌ مربوط به‌ ولادت، فوت‌،  ازدواج‌ و طلاق‌ توسط اداره‌‌ مذكور، ضرورت اطلاع‌ از جمعيت‌ كشور و تعيين‌ سازماني‌ كه‌ موظف‌ به‌ جمع‌آوري‌ اين‌ اطلاعات‌ باشد، مورد توجه‌ قرار گرفت‌.

    در سال1303 شمسي،‌ با تصويب‌ آيين‌نامه‌اي،‌ مسئوليت‌ جمع‌آوري‌ و تمركز‌ بخشيدن‌ به آمارهاي‌ مورد نياز، برعهده وزارت‌ كشور گذاشته‌ شد. تصويب‌ نامه‌ مذكور با انجام‌ تغييراتي‌ در سال 1307، از تصويب‌ مجلس‌ شوراي‌ ملي‌ وقت‌ گذشت‌ و جنبه قانوني‌ يافت‌ و از آن‌ زمان‌، اداره ثبت‌ احوال‌ كشور به‌ "اداره‌ كل‌ آمار و ثبت‌ احوال‌" تغيير نام‌ داد. اداره مذكور از سال 1349 با نام‌ "سازمان‌ ثبت‌ احوال‌ كشور"، به‌ انجام‌ وظايف‌ قانوني‌ خود ادامه‌ داده‌ است‌.

 


نشريات
مرکزآمار ايران در توليد و جمع‌آوري اطلاعات آماري به دو روش اقدام مي‌کند:
١_ توليد اطلاعات از طريق اجراي طرح هاي آماري يا سرشماري ها. در اين روش ، مرکزآمار ايران پس از اجراي طرح يا سرشماري، نتايج آن را به صورت نشريه، گزارش، خلاصه و چکيده از طريق درگاه ملي آماردر اختيار عموم قرار مي‌دهد.
٢_ گردآوری آمار و اطلاعات. در اين روش، تهيه و تولید اطلاعات آماری، توسط سازمان‌ها و دستگاه‌هاي متولي انجام شده و به مرکز آمار ايران، نیز منتقل مي‌شود. برای دسترسی‌ به نشریات آماری‌دستگاه‌های اجرایی می‌توانید به وب‌گاه سازمان های مذکور، مراجعه فرمایید.

گزارش‌ها و چکیده‌ها
در اين موضوع چكيده يا گزارشي موجود نيست.

براي اطلاع از تعاريف و مفاهيم آماري مرتبط با موضوع، مي‌توانيد از منابع زير استفاده نماييد:

نكته: تعاريف و مفاهيم آماري در گذر زمان ممكن است تغيير نمايد، لذا پيش از استفاده از آمارها حتماً اين مسأله را مورد توجه قرار دهيد.