آمارهای جمعیتی و اجتماعی
آمارهای اقتصادی
آمارهای فرابخشی و محیط زیست
روششناسی و زیرساختهای آماری
سرشماریها
اطلاع رسانی
ارتباط با ما
طی سال های ۱۳۴۴ تا۱۳۵۳ ه.ش فرایند منطقهای شدن نظام برنامهریزی در كشور مورد توجه سازمان برنامه ( كه حالا دیگر به سازمان برنامه وبودجه تغییرنام یافته بود) قرار گرفت و به این منظور در ابتدا ۱۱ منطقه و به مرور ۲۳ منطقه كشوری كه به تعداد استانهای كشور در آن سالها بود ایجاد كرد. مركز آمار ایران نیز به دنبال این سازماندهی جدید در مناطق مزبور، مناطق یا واحدهای آماری تشكیل داد تا در فرایند مدیریت اجرای طرحهای آماری و به ویژه در مرحله جمع آوری اطلاعات به صورت منسجمتری ایفای نقش كند.
تهیه نخستین جدول داده- ستانده مركز و سومین جدول داده_ ستانده ایران برای سال ۱۳۵۲ ه.ش در دستور كار مركز آمار ایران قرار گرفت. مرکز آمار ایران با همکاری بازوهای اجرایی خویش در سطح استانها که با نام منطقه آماری فعالیت میکردند علاوه بر اجرای طرحهای آماری گوناگون، سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۵۵ ه.ش را نیز به مرحله اجرا گذاشت. بر اساس نتایج این سرشماری جمعیت ایران به ۳۳۷۰۸۷۴۴ نفر رسید. با پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال۱۳۵۷ ه.ش هر چند در تعداد طرحهای آمارگیری مركز آمار ایران كاهش قابل توجهی روی داد ولیكن این مركز به سرعت و با تمام توان خویش در خدمت اهداف عالیه انقلاب درآمد. در سال ۱۳۵۸ ه.ش علاوه بر اجرای طرحهای مستمر و سالانه قبلی، جمعآوری اطلاعات ثبت شده پروانههای ساختمانی صادره توسط شهرداریهای کشور مورد توجه مرکز آمار ایران قرار گرفت و از سال ۱۳۵۸ ه.ش اطلاعات مذکور گردآوری و به صورت سالانه منتشر شده است
با ورود به دهه هشتاد، فعالیتهای بسیاری در مركز انجام پذیرفت این فعالیتها شامل تهیه چهارمین جدول داده-ستانده مركز برای سال ۱۳۸۰ ه.ش، اجرای سرشماری عمومی كارگاهی در سال ۱۳۸۱ ه.ش كه بیش از ۲۸۰۰۰۰۰ كارگاه را در كشور شناسایی نمود، تكمیل پوشش بخشهای دیگری از آمارهای بخش خدمات كه با ورود فناوریهای جدید به كشور مورد توجه قرار گرفته بودند از جمله آمارگیریهای مربوط به كارگاههای خدمات اینترنت و تلفن همراه و آمارگیری از كاربران اینترنت، اجرای طرح آمارگیری اشتغال و بیكاری به صورت فصلی از ابتدای سال ۱۳۸۰ ه.ش و اصلاح اساسی این طرح در سال ۱۳۸۴ ه.ش و اجرای مستمر آن با عنوان جدید طرح آمارگیری نیروی كار كه تا كنون نیز ادامه دارد، میشود. همچنین در این دهه، محاسبه شاخصهای قیمت در بخش های تولیدكننده نیز مورد توجه قرارگرفت.
برای نخستین بار در این سالها طرحهای آمارگیری با موضوعات فرهنگی با همكاری مركز در سطح كشور به اجرا درآمد. در سال ۱۳۸۲ ه.ش، سومین سرشماری عمومی كشاورزی در كشور به اجرا درآمد كه بر اساس نتایج آن، بیش از ۴۰۰۰۰۰۰ بهرهبردار كشاورزی در كشور شناسایی شدند. طی سال های ۱۳۸۳ تا ۱۳۸۶ ه.ش، جمهوری اسلامی ایران(مركز آمار ایران) به صورت رسمی به عضویت كمیسیون آمار سازمان ملل متحد درآمد و در این دوره اقدامات گستردهای به منظور ارتقای كیفیت آمارهای تولیدی خود پایه ریزی واجرا نمود.در ضمن ایران(مرکز آمار ایران) طی دوره ۲۰۱۰-۲۰۰۵ به عنوان عضو شورای حکام موسسه آمار آسیا و اقیانوسیه(سیاپ) که وابسته به کمیسیون اجتماعی و اقتصادی منطقه آسیا و اقیانوسیه سازمان ملل متحد ( اسکاپ) است انتخاب شد و همکاریهای گستردهای با سیاپ در زمینه برگزاری دوره آموزشی بین المللی و منطقهای داشته است.