مقدمه
در چند دهه اخیر قلمرو فعالیتهای بخش خدمات در عرصه اقتصاد جهان با تحولاتی روبرو شده و همراه با آن تعابیری همچون «اقتصاد خدمات محور»، «خدمات کسب و کار»، «خدمات اطلاعات»، «خدمات برتر»، «صنعتی شدن خدمات» و غیره توسط بسیاری از تحلیلگران مورد استفاده قرار گرفته است. امروزه اغلب کشورهای جهان به ویژه کشورهای درحال توسعه، برای بدست آوردن رشد اقتصادی، اشتغال و در نهایت رفاه اقتصادی، منابع ملی خود را به حراج نمیگذارند و چنانچه کالاهای صنعتی با کیفیت بالا را نمیتوانند تولید و یا صادر کنند، راه حل سومی بکار گرفتهاند که روی آوردن به بخش خدمات است. در حال حاضر با روند رو به رشد زیربخشهای جدید و گسترش زیربخشهای موجود در بخش خدمات، همراه با افزایش درآمد سرانه، رشد شهرنشینی و نیاز بخشهای دیگر مانند صنعت به خدمات، این بخش ارزش افزوده و سهم اشتغال بالایی را به خود اختصاص داده است. یکی از زیربخشهای مهم خدمات، رشته فعالیت هتل و رستوران و گردشگری است.
نرخ تورم و شاخص قیمت به عنوان یکی از متغیرهای اقتصادی علامتدهنده به فعالان اقتصادی است. رشته فعالیت خدماتی مربوط به تأمین جا و غذا (هتل و رستوران) یکی از زیربخشهای مهم خدمات است. بررسی شاخص قیمت و نرخ تورم این بخش میتواند راهنمای عمل خوبی برای سیاستگذاران و سرمایهگذاران در زمینههای مختلف از جمله نظارت و کنترل قیمت و همچنین سرمایهگذاری باشد.
این گزارش به بررسی روند نرخ تورم و شاخص قیمت رشته فعالیت خدماتی مربوط به تأمین جا و غذا (هتل و رستوران) طی سالهای ١٣٩٠ تا ١٤٠٠ میپردازد. در پایان نیز، اثر کرونا بر نرخ تورمِ بخش مذکور نیز آورده شده است.
برای مشاهده متن کامل گزارش به فایل پیوست مراجعه کنید.