آمار تولید گوشت طیور در كشتارگاههای كشور در سال ١٤٠٠
ماکیان (مرغ و خروس) با وزن ٢٬١٠٦ هزار تن، ٩٧٫٦ درصد از کل وزن قابل مصرف طیور عرضهشده را به خود اختصاص داده است. استان گلستان با ١١٣ میلیون قطعه بهوزن ٢٢٨ هزار تن بیشترین تعداد و وزن ماکیان(مرغ و خروس) را به خود اختصاص داده است
روندِ رو به رشدِ جمعیت در دنیا نیاز به مواد غذایی، بهویژه مواد پروتئینی را بیش از پیش افزایش داده است. در این راستا طی سالهای اخیر، مصرف گوشت طیور بهعنوان یک منبع پروتئینی، رشد قابل ملاحظهای داشته است.
با توجه به اهمیت گوشت طیور، طرح آمارگیری کشتار طیور کشتارگاههای کشور از دی ماه ١٣٩٩ توسط مرکز آمار ایران با همکاری سازمان مدیریت و برنامهریزی استانها و سازمان دامپزشکی کشور به مرحله اجرا درآمد که نتایج آن تا پاییز سال ١٤٠٠ بهصورت فصلی و پس از آن به صورت ماهانه منتشر میشود.
نگاهی به نتایج حاصل از اجرای این طرح در سال ١٤٠٠ نشان میدهد:
- تعداد کلّ طیور زنده وارد شده به کشتارگاهها ١٬١٤١ میلیون قطعه بهوزن ٢٬۸۰۶ هزار تن بوده، که از این تعداد، ١٬١٢٩ میلیون قطعه لاشه قابل مصرف بهوزن ٢٬١٥٨ هزار تن عرضه شده است.
- ماکیان (مرغ و خروس) با وزن ٢٬١٠٦ هزار تن، ٩٧٫٦ درصد از کل وزن قابل مصرف طیور عرضهشده را به خود اختصاص داده است. استان گلستان با ١١٣ میلیون قطعه بهوزن ٢٢٨ هزار تن بیشترین تعداد و وزن ماکیان(مرغ و خروس) را به خود اختصاص داده است.
- سایر انواع طیور که عمدتاً شامل بوقلمون، بلدرچین، شترمرغ و مرغ تخمگذار میباشند با ٥٢ هزار تن، ٢٫٤ درصد از کل وزن قابل مصرف طیور عرضهشده را به خود اختصاص دادهاند.
- استانهای دارای بیشترین تعداد و وزن سایر انواع طیور به شرح ذیل میباشند:
- استان اصفهان با ٨٤٧ هزار قطعه بوقلمون بهوزن ٨٬٤٢٣ تن؛
- استان یزد با ٥٬٣٥٤ هزار قطعه بلدرچین بهوزن ١٬٠٨٧ تن؛
- استان آذربایجانغربی با ١٥ هزار قطعه شترمرغ بهوزن ٦٤٤ تن؛
- استان البرز با ٤٬٩٨٧ هزار قطعه سایر انواع طیور (مرغ تخمگذار، مرغ مادر و کبک) بهوزن ٧٬١٠١ تن.