تاریخ انتشار: 04 آبان 1401
بازدید: 4
دسته‌بندی: اخبار سازمانی
رئیس مرکز آمار ایران: تصویب ٥٠٧ عنوان از فهرست آمار رسمی کشور /رو نمایی از اولین کتابچه حاوی تعاریف و مفاهیم در آمارهای رسمی

رئیس مرکز آمار ایران: تصویب ٥٠٧ عنوان از فهرست آمار رسمی کشور /رو نمایی از اولین کتابچه حاوی تعاریف و مفاهیم در آمارهای رسمی

همایش روز استاندارد و کیفیت آمارهای رسمی در سومین روز از هفته آمار که با همین عنوان، نامگذاری شده‌است، روز سوم آبان ماه در مرکز آمار ایران برگزار شد.

رئیس مرکز آمار ایران در همایش روز استاندارد و کیفیت آمارهای رسمی، که در سومین روز از هفته آمار، روز سوم آبان ماه در مرکز آمار ایران برگزار شد، ضمن تشکر از همه دست اندرکاران نظام آماری کشور و افراد و نهادهایی که به نحوی از انحاء در تولید آمار نقش دارند، گفت: نظام آماری نوین متشکل از همه دستگاه‌های اجرایی است و فعالیت آن‌ها بسیار ذی قیمت است.

 دکتر حسین‌زاده، با اشاره به تغییر رویکرد نظام آماری کشورها به سمت نوین‌سازی از سال ٢٠١٠، گفت: تدوین قوانین مورد نیاز، تدوین برنامه ملی آمار، حذف موازی‌کاری آماری و کاهش تدریجی طرح‌های آمارگیری و استفاده از منابع ثبتی مهمترین محورهای نوین‌سازی نظام آماری کشورتشکیل می‌دهند. وی اظهار داشت: در قانون آمار کشور، تکلیف همه دستگاه‌ها در نظام آماری نوین مشخص شده‌است.

رئیس مرکز آمار ایران با تاکید بر این که حذف موازی‌کاری یکی از مهمترین رویکردهای نظام آماری نوین است، گفت: یکی از مصادیق حذف موازی‌کاری در نظام آماری، تهیه فهرست آمارهای رسمی کشور است. لذا، لازم است فهرست آمارهای رسمی تعیین شود که در حال حاضر٥٠٧ عنوان از این فهرست ابتدا در کمیسیون تخصصی شورای عالی آمار و سپس در شورای عالی آمار تصویب شده‌است. وی در ادامه از رو نمایی از اولین کتابچه حاوی تعاریف و مفاهیم در آمارهای رسمی خبر داد.

معاون سازمان برنامه و بودجه در ادامه افزود: نوین سازی نظام آماری یک پروژه ملی است که یکی از محصولات آن، سرشماری ثبتی مبنا است. وی همچنین با اشاره به این که نوین‌سازی نظام آماری مورد تاکید و حمایت مقام معظم رهبری، رئیس جمهور محترم و هیئت دولت است، از همه دستگاه‌ها خواست تا در این پروژه ملی همکاری کنند.

تولید داده و آمارهای مرکز آمار ایران باید مطابق با نیاز کاربر اصلی آن که دولت و سازمان برنامه و بودجه می باشد، بازنگری و مشتری مدار شود

دکتر جعفری، رئیس امور اقتصاد كلان سازمان برنامه و بودجه کشور که با موضوع نقش آمار رسمی و استانداردهای آماری درنظام برنامه‌ریزی و بودجه‌ریزی کشور در این همایش سخنرانی کرد، با اشاره به مزایای حکمرانی داده، اظهار کرد: حکمرانی داده یعنی با داده‌های بهتر، چابک‌تر و تمیز‌تر، تجزیه و تحلیل‌ها انجام شود و تصمیمات و سیاست‌گذاری‌ها دقیق‌تر شود و در نهایت دستیابی به خروجی‌های مطلوب‌تر در کسب و کار میسر گردد. وی افزود: در دنیا کمتر از ١٠ درصد از آمارهای تولیدی برای استفاده در  تصمیم‌گیری‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند و ٩٠ درصد داده‌های تولیدی یا هدر می‌روند و یا برای غرق شدن افراد در داده‌ها استفاده می‌شوند و بینشی ایجاد نمی‌کنند. دکترجعفری در ادامه، ایجاد هماهنگی بین دستگاه‌های اجرایی مختلف که هدف یکسانی دارند و جمع پذیری و مقایسه پذیری داده های حاصل از این فعالیت‌ها، امکان دستیابی به گزارش‌های سیاستی برای مقامات ارشد کشور، رصد موضوعات و تصمیم‌گیری‌های اقتصادی در سطح کلان و همه جانبه و امکان مقایسه‌های بین المللی را از کارکردهای طبقه‌بندی نظام‌های اطلاعاتی ذکر نمود.

 وی پیشنهاد داد، تولید داده و آمارهای مرکز آمار ایران مطابق با نیاز کاربر اصلی آن که دولت و سازمان برنامه و بودجه می باشد، بازنگری و مشتری مدار شود.

دکتر جعفری افزود: با توجه به شرایط کنونی جامعه که تحلیل ها و راهبردهای اقتصاد کلان در کشور پیشران قلمداد می‌شود (هدف اصلی برنامه هفتم توسعه)، لازم است تمام دستگاه‌های ذیربط از جمله سازمان برنامه و بودجه و امور اقتصاد کلان از تحلیل‌های قوی برخوردار باشد و بتوانند بحران فعلی را مدیریت کنند. لذا مرکز آمار ایران که نقش اصلی را در تهیه تولید داده های این بخش را برعهده دارد لازم است با قوت و قدرت بیشتری نقش خود را ایفا و تعامل با دستگاه‌ها و ارائه ظرفیت‌های خود به جامعه را در دستور کار دائمی خود قرار دهد.

آمارهای منتشره در وزرات اقتصاد توسط مرکز آمار ایران ارزیابی می‌شوند که نتیجه آن بهبود کیفیت آمارهای منتشره توسط این وزارتخانه است

دکترسبحانیان، معاون امور اقتصادی وزارت اقتصاد و دارایی، با اشاره به بحث بودجه‌ریزی، گفت: لازم است تا در بودجه‌ریزی، منابع جدید را شناسایی کنیم و پیشنهاد ما این است که برای این امر، یک کار گروه در سطح دولت با حضور وزارت اقتصاد، سازمان برنامه و بودجه و سایر دستگاه‌های مربوطه تشکیل شود. وی در ادامه گفت: ارتباط و تعامل بسیار خوبی بین معاونت امور اقتصادی وزارت اقتصاد و دارایی و مرکز آمار ایران وجود دارد و ما آمادگی داریم که این تعامل ارتقاء پیدا کند. دکتر سبحانیان افزود: آمارهای منتشره در وزرات اقتصاد و دستگاه‌های تابعه توسط مرکز آمار ایران ارزیابی می‌شوند که نتیجه آن بهبود کیفیت آمارهای منتشره توسط این وزارتخانه است. وی ضمن ابراز خرسندی از دریافت "نشان اهتمام به کیفیت" توسط سازمان بورس و ارواق بهادار از طرف مرکز آمار ایران، گفت: امیدوارم وزارت امور اقتصاد و دارایی و سازمان‌های تابعه موفقیت‌های بیشتری در زمینه اهتمام به کیفیت کسب کنند.

وی با اشاره به اختلافاتی که در زمینه برخی از شاخص‌ها بین مرکز آمار ایران و بانک مرکزی وجود دارد، گفت: قانون، مرکز آمار ایران را مرجع تولید و انتشار آمارهای رسمی تعیین کرده و این اختلاف آماری نباید باعث سردرگمی در تصمیم گیری برنامه‌ریزان شود.

 گفتنی است، همایش روز استاندارد و کیفیت آمارهای رسمی در سومین روز از هفته آمار که با همین عنوان، نامگذاری شده‌است، روز سوم آبان ماه در مرکز آمار ایران برگزار شد. در این همایش "نشان اهتمام به کیفیت"،از طرف دکتر حسین‌زاده به سازمان بورس و اوراق بهادار اهدا شد.

محمدجواد شاکرآرانی، معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان قم، آرش فاضلی، مدیر کل دفتر استاندارد‌ها و نظارت بر طرح‌های آماری، سمانه قادری، رئیس گروه ارزیابی کیفیت آمارها و آزاده برفی پور، رئیس گروه استانداردهای آماری، از دیگر سخنرانان این همایش بودند.

اشتراک گذاری
تصاویر
ثبت امتیاز
امتیاز: Article Rating

جستجوی مطلب

گروه اخبار

Skip Navigation Links.

آرشیو زمانی

Skip Navigation Links.