بررسی روند تولید گوشت شتر در کشور طی سالهای 96-90
مقدمه
پروتئین نقش بسیار مهمی در تأمین انرژی مورد نیاز انسانها دارد و اگر بخواهیم تركیبی را به نام «اساس زندگی» بخوانیم، باید آن را به پروتئین اطلاق کنیم. بخش دامداری یکی از مهمترین بخشهای تأمینکننده پروتئین مورد نیاز بوده بهطوری که بهطور متوسط 17 درصد از مصرف انرژی و 33 درصد از پروتئین مصرفی مورد نیاز انسان را تأمین میکند. سهم ارزش افزوده دامپروری در بخش كشاورزی 23 درصد فعالیتهای این بخش را به خود اختصاص میدهد. گوشت قرمز به عنوان یکی از عمدهترین مواد غذایی مصرفی انسانها شناخته شده است که با دارا بودن منابع سرشاری از پروتئین، مواد معدنی و اسیدهای آمینه جزء منابع انرژی و ویتامینهای مغذی و ارزشمند غذایی محسوب میشود بهطوری که میانگین سرانه مصرف گوشت قرمز مردم جهان 18 كیلوگرم و سرانه مصرف گوشت قرمز در ایران حدود 1/6 کیلوگرم در سال برآورد شده است. بزرگترین دسته انواع گوشت بر حسب حجم مصرف، گوشت قرمز است که در کشور ما شامل گوشت گوساله، گوسفند، بز، گاومیش و شتر میباشد. بر اساس آمار بهدست آمده از طرح آمارگیری از دامداریهای کشور در سال 1396 تعداد شتر و بچهشتر 141 هزار رأس بوده است.
طرح کشتار دام کشتارگاههای کشور توسط مرکز آمار ایران اجرا میشود که امکان بررسی میزان تولید گوشت انواع دام سبک و سنگین را فراهم میآورد. این طرح در سراسر کشور اجرا شده و روش آمارگیری به صورت تمامشماری و جامعه آماری این طرح تمامی کشتارگاههای رسمی کشور میباشد. با توجه به افزایش گرایش به مصرف گوشت شتر در کشور، در این گزارش مطالعاتی روند تولید گوشت شتر مورد بررسی قرار گرفته است.
در این گزارش سعی شده است به میزان کشتار گوشت شتر در طی سالهای 96-90 در فصول مختلف و علل آن پرداخته شود...
برای مشاهده متن كامل گزارش به فایل پیوست مراجعه كنید.