06 فروردین 1402
En | 
زمان انتشار: 15 اردیبهشت 1398
آخرین به‌روزرسانی: یکشنبه, 15 اردیبهشت,1398
بازدید: 2465
 در حدود ۸۰ درصد کشتار دام‌های سبک (گوسفند و بز) و سنگین(گاو، گاوميش و شتر) کشور در کشتارگاه‌های رسمی کشور انجام می‌شود
در حدود ۸۰ درصد کشتار دام‌های سبک (گوسفند و بز) و سنگین(گاو، گاوميش و شتر) کشور در کشتارگاه‌های رسمی کشور انجام می‌شود

بررسي نتایج طرح کشتار دام کشتار گاه های کشور از سال 1387 تا 1397  مقدار تولیدات گوشت قرمز در کشتارگاه‌های کشور که عمدتا بر اساس لاشه های قابل مصرف در کشور است روند كاهشي داشته است.

ژيلا  كمايي رئيس گروه  منابع طبيعي و شيلات دفتر كشاورزي مركز آمار ايران در گفت و گو با شبكه پيامرسان سروش مركز آمار ايران،  توضيحاتي در رابطه با طرح كشتار دام ارائه داد.  وي گفت:‌ 

طرح آمار کشتار دام کشتارگاه های کشور یکی از فعالیت های جاری مرکز آمار ایران است که اجرای آن از سال 1347 تاکنون ادامه دارد و نتايج به صورت يك سري زماني منظم سالانه موجود مي باشد. پس از مطالعات اوليه در سال 1396براي انتشار نتايج فصلي طرح مذكور در سال  1397 تصميم گرفته شد كه نتايج اين طرح به صورت فصلي ارائه شود كه در موعد مقرر منتشر شد و در زمان مناسب در اختیار مسئولان ذيربط براي برنامه‌ريزي قرار گرفت. اطلاعات آماري كه از اين طريق در اختيار برنامه‌ريزان، مسئولان اجرايي و محققان كشور قرار مي‌گيرد هرگاه با ساير اطلاعات موجود در زمينه‌ توزيع جغرافيايي جمعيت كشور، واردات و صادرات و كشتار غير رسمي تلفيق شود، از ديدگاه‌هاي زير مي‌تواند مورد استفاده قرار گيرد: محاسبه‌ عرضه سرانه‌ گوشت قرمز به‌عنوان يكي از شاخص‌هاي وضعيت اجتماعي و اقتصادي، تخمين برخي از اقلام آماري مرتبط با كشتار دام از قبيل: پوست، روده، كله، پاچه و اندرونه، تغييرات ميانگين وزن لاشه به‌عنوان شاخصي براي شناخت وضع مراتع كشور، برنامه‌ريزي براي واردات احتمالي گوشت و توزيع صحيح آن در كشور مي‌باشد.

بر اساس بررسی‌های انجام‌شده، در حدود ۸۰ درصد کشتار دام‌های سبک (گوسفند و بز) و سنگین(گاو، گاوميش و شتر) کشور در کشتارگاه‌های رسمی کشور انجام می‌شود.

بررسي نتایج طرح کشتار دام کشتار گاه های کشور از سال 1387 تا 1397  مقدار تولیدات گوشت قرمز در کشتارگاه‌های کشور که عمدتا بر اساس لاشه های قابل مصرف در کشور است روند كاهشي داشته است.

مقایسه نتایج فصلی آمارگیری کشتار دام سال ۱۳۹۷ نسبت به فصل‌هاي مشابه سال ۱۳۹۶ نشان می‌دهد که تولید گوشت قرمز در فصل‌های بهار، تابستان، پاییز و زمستان ۱۳۹۷ نسبت به مدت مشابه سال قبل به‌ترتیب ۱۰ ، ۱۱، 20 و 23 درصد کاهش یافته است.

براي مشاهده فابل صوتي مصاحبه به شبكه پيام رسان سروش مركز آمار ايران به نشاني markazamariran@  مراجعه كنيد.

 

تصاویر
  •  در حدود ۸۰ درصد کشتار دام‌های سبک (گوسفند و بز) و سنگین(گاو، گاوميش و شتر) کشور در کشتارگاه‌های رسمی کشور انجام می‌شود
طراحی سایت