زمان انتشار: 07 مرداد 1402
آخرین بهروزرسانی: شنبه, 07 مرداد,1402
بازدید: 2792
اجراي طرحهاي آمارگيري از كارگاههاي صنعتي 1402 در مردادماه
سمينار آموزشي توجيهي طرح آمارگيري از كارگاههاي صنعتي ١٠ نفر كاركن و بيشتر و طرح آمارگیری از کارگاههای 1 تا 9 نفر کارکن1402 از یکم مرداد ماه به مدت ٣ روز بهصورت حضوری برگزار شد.
عمليات ميداني طرح آمارگيري از كارگاههاي صنعتي 10 نفر کارکن و بیشتر، از تاريخ 15 مردادماه و طرح آمارگیری از کارگاههای 1 تا 9 نفر کارکن، از تاریخ یکم شهریور ماه به طور همزمان در سراسر كشور آغاز خواهد شد. در اين طرحها آمارگيران با مراجعه به حدود 25000 كارگاه صنعتي ١٠ نفر كاركن و بيشتر و 10000 کارگاه صنعتی 1 تا 9 نفر کارکن، اطلاعات تفصيلي مورد نظر را در قالب پرسشنامه های طرح، جمعآوري خواهند كرد.
به همین منظور، سمينار آموزشي – توجيهي طرح آمارگيري از كارگاههاي صنعتي ١٠ نفر كاركن و بيشتر و طرح آمارگیری از کارگاههای صنعتی 1 تا 9 نفر کارکن" 1402 از یکم تا سوم مرداد ماه به مدت سه روز به به صورت حضوری برگزار شد. در اين سمينارها، كارشناسان مسئول اجراي طرح از سازمان برنامه و بودجه استانهای كشور شركت کردند. هدف از برگزاري اين سمينارها، ارتقاء سطح دانش كارشناسان مسئول اجراي طرح در استانها به منظور بهبود كيفيت دادههاي صنعتي است.
مدیر کل دفتر انرژی، صنعت و زیر بنایی در افتتاحیه این سمینار، یکی از مزایای برگزاری سمینار آموزشی را، بیان مسائل و مشکلات مرتبط با بی پاسخی در طرحهای آمارگیری صنعت توسط کارشناسان استانی و بررسی آنها ذکر کرد. خانم بنی هاشمی با بیان این نکته که برخی از اطلاعات، به علت بی پاسخی کارگاهها، از دادههای ثبتی گرفته شده است، افزود: تلاش ما این است تا از بانکهای دادههای ثبتی برای تکمیل اطلاعات پرسشنامههای کارگاههای صنعتی استفاده کنیم، اما با توجه به این که برای انتقال دادههای بین دستگاهی، باید تأیید کارگروه تعامل پذیری دولت اخذ شود، لذا فرایند این کار طولانیتر میشود. وی اظهار داشت: جمعآوری اطلاعات مربوط به کارگاههای صنعتی، بسیار متفاوت از طرحهای خانوار است و وقت زیادی صرف پر کردن پرسشنامهها میشود، اما ارزش افزوده این اطلاعات بسیار زیاد است. وی در ادامه افزود: با توجه به برخی از موارد بی پاسخی و عدم همکاری کارگاهها در پر کردن پرسشنامهها، بهتر است در موارد ضروری برای تعامل با کارگاهها، ازهمکاری ردههای مدیریتی در معاونت آمار سازمان مدیریت و برنامه ریزی استانها استفاده شود. در ادامه این سمینار، کارشناسان استانها به بیان مسائل وچالشهای استانهای خود در رابطه با طرح آمارگیری از کارگاههای صنعتی پرداختند.
گفتني است بخش صنعت در برنامههاي توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي كشور، به عنوان تأمين كننده بسياري از نيازهاي برنامه توسعه، جايگاه ويژهاي را به خود اختصاص داده است. به منظور شناخت ساختار صنعتي كشور و اتخاذ سياستهاي توسعه صنعتي مناسب، طرح آمارگيري از كارگاههاي صنعتي كشور از سال ١٣٥١ به عنوان يكي از برنامههاي جاري مركز در دستور كار قرار گرفت و همه ساله (به جز سالهاي ١٣٥٦ و ١٣٥٧) به مورد اجرا درآمده و نتايج آن در اختيار سياستگذاران ، برنامه ريزان و پژوهشگران قرار گرفته است. همچنین به منظور محاسبه رشد اقتصادی کشور از رشد صنعت استفاده میشود.
شایان ذکر است طرح آمارگیری از کارگاههای صنعتی 1 تا 9 نفر کارکن به صورت 10 سال یک بار اجرا میشود.
مركز آمار ايران اميدوار است پس از جمعآوري اطلاعات موردنظر، در اسرع وقت، نتايج آن را در اختيار كاربران قرار دهد.