زمان انتشار: 07 مرداد 1402
آخرین بهروزرسانی: شنبه, 07 مرداد,1402
بازدید: 468
توليد گوشت طیور در كشتارگاههاي كشور در سال 1401
مرغ با وزن 2٬090 هزار تن، 97٫5 درصد از کل وزن قابل مصرف طیور عرضهشده را به خود اختصاص داده است. استان گلستان با 117 میلیون قطعه بهوزن 232 هزار تن بیشترین تعداد و وزن مرغ را به خود اختصاص داده است.
روندِ رو به رشدِ جمعیت در دنیا نیاز به مواد غذایی، بهویژه مواد پروتئینی را بیش از پیش افزایش داده است. در این راستا طی سالهای اخیر، مصرف گوشت طیور بهعنوان یک منبع پروتئینی، رشد قابل ملاحظهای داشته است.
با توجه به اهمیت گوشت طیور، طرح آمارگیری کشتار طیور کشتارگاههای کشور از دی ماه 1399 توسط مرکز آمار ایران با همکاری سازمان مدیریت و برنامهریزی استانها و سازمان دامپزشکی کشور به مرحله اجرا درآمد که نتایج آن تا پاییز سال 1400 بهصورت فصلی و پس از آن به صورت ماهانه منتشر شد.
نگاهی به نتایج حاصل از اجرای این طرح در سال 1401 نشان میدهد:
- تعداد کلّ طیور زنده وارد شده به کشتارگاهها 1٬123 میلیون قطعه بهوزن 2٬794 هزار تن بوده، که از این تعداد، 1٬113 میلیون قطعه لاشه قابل مصرف بهوزن 2٬143 هزار تن عرضه شده است.
- مرغ با وزن 2٬090 هزار تن، 97٫5 درصد از کل وزن قابل مصرف طیور عرضهشده را به خود اختصاص داده است. استان گلستان با 117 میلیون قطعه بهوزن 232 هزار تن بیشترین تعداد و وزن مرغ را به خود اختصاص داده است.
- سایر انواع طیور که عمدتاً شامل بوقلمون، بلدرچین، شترمرغ و مرغ تخمگذار میباشند با 53 هزار تن، 2٫5 درصد از کل وزن قابل مصرف طیور عرضهشده را به خود اختصاص دادهاند.
- استانهای دارای بیشترین تعداد و وزن سایر انواع طیور به شرح ذیل میباشند:
- استان اصفهان با 803 هزار قطعه بوقلمون بهوزن 7٬608 تن؛
- استان یزد با 2٬988 هزار قطعه بلدرچین بهوزن 649 تن؛
- استان اصفهان با 17 هزار قطعه شترمرغ بهوزن 726 تن؛
- استان البرز با 5٬986 هزار قطعه سایر انواع طیور (مرغ تخمگذار، مرغ مادر و کبک) بهوزن 9٬077 تن.